GOODYEAR Eagle F1 Asymmetric 6

Goodyear ја лансираше новата летна гума во палетата Eagle F1 - ултра-високите перформанси Eagle F1 Asymmetric 6!

Во 2022, експертите на германското издание Auto Motor und Sport ја тестираа Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6 во димензијата 245/45 R19 и ја споредија со 9 слични летни гуми во премиум и средна класа.


Според резултатите од тестовите, Goodyear го зазеде првото место и доби експертска оцена "Exemplary“.

Главните заклучоци од тестовите:

  • Кратко растојание на влажно сопирање и најдобра брзина на управување
  • Просечна отпорност на директно и странично аквапланинг
  • Најдобри перформанси на суво
  • Добар отпор на тркалање
  • Просечна бучава


Goodyear ја пренесе технологијата од своите гуми со ултра-ултра високи перформанси за да ја зголеми флексибилноста на Asymmetric 6, да одговара или да биде поотпорна на нерамни патишта. Тоа исто така го подобрува нивото на зафат.

Дознај повеќе за кочење во влажни услови Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6 ќе биде достапен во првиот квартал на 2022 година и првично ќе биде пуштен во продажба во 28 големини. Дополнителни големини ќе бидат додадени на опсегот во текот на годината. До 2023, се очекува Asymmetric 6 да биде достапен во 65 големини за да одговара од 17 инчи до 22 инчи.

Дознај повеќе за технологијата на Goodyear

Оваа гума е новата генерација на  Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5.Види ја целата понуда на GoodYear летни гуми