GoodYear гуми за ID.3

Volkswagen го додаде Goodyear на својата листа на одобрени добавувачи на гуми за ID.3. Новиот електричен автомобил ќе вози летни и зимски гуми Goodyear во следниве димензии: Goodyear EfficGrip Performance во димензии 215/55 R18, 215/50 R19 и 215/45 R20, како и зимски гуми Goodyear UltraGrip Performance и UltraGrip Performance во димензии 215/55 R18 и 215/50 R19.