Sava, tires, winter tires, zimski gumi, gumi mk,

Sava Eskimo HP2 зимски гуми со импресивен зафат на снег и мраз!


Дизајнирана за патнички автомобили, сите модели на брендот Sava се најпродаваните зимски гуми во Македонија. Тие се оценети како „препорачани“ на тестовите на ADAC и низ годините наназад се карактеризираат како најдобар квалитет за понудената цена (best value for money).


Види ги сите зимски гуми Сава


Sava Eskimo HP2 е дел од семејството на Goodyear - Dunlop групацијата. Дизајнирана за автомобили од средна и повисока класа, зимските гуми Sava Eskimo HP2 имаат одличен контакт со површината, особено на снег и мраз. Соединението од гума со додаток на силика го подобрува држењето на патот во екстремни зимски услови. Возилото ја одржува стабилноста и возачот се чувствува безбедно дури и во непредвидливите ситуации. 


Една од најголемите неволји за возачите во време на ниски температури е контролата над возилото на влажни и снежни патишта, а Sava ESKIMO HP2 совршено ја одржува. Пневматиците го имаат симболот на снегулка што го потврдува афинитетот кон класата на зимски гуми. Зимските гуми на компанијата Сава се познати и проверени од стотици илјади возачи уште од 1920-та.

Сава го држи рејтингот на најпродавани зимски гуми во Македонија бидејќи се безбедни, со веќе докажан квалитет и нивното купување не е оптоварување на фамилијарниот буџет.


Види ја целата понуда на зимски гуми од сите брендови


Карактеристики на Sava Eskimo HP2:

  • Импресивен зафат на снег,
  • Одлична влечна сила на снег и мраз,
  • Исклучителна изведба на мраз,
  • Кратко растојание на сопирање на мраз,
  • Тивки и многу лесни за управување,
  • Натпросечни повратни информации за патот.
  • Види ја целата понуда на зимски гуми од сите брендови


Прочитај и за Sava Eskimo S3+