SAILUN - единствениот кинески производител со TÜV SÜD сертификат

Sailun Ice Blazer Alpine + е првата гума со сертификат TÜV SÜD произведена во Кина

TÜV (Technischer Überwachungsverein) е независна германска организација за тестирање и сертификација која работи повеќе од 150 години. Компанијата има повеќе од 1000 канцеларии ширум светот. Сертификацијата потврдува дека производот ги исполнува високите стандарди за квалитет на TÜV, како и дека е безбеден за корисниците.

Побарај понуда за твојата димензија

При тестирање на гумите, тие се споредуваат со критериумите поставени од самата организација, како и со конкурентските гуми. Пневматиците се тестираат во неколку категории: забрзување, отпорност на аквапланинг, перформанси и сопирање на различни површини на патот, ниво на бучава итн.

Sailun гумите покажаа извонредни резултати на екстремниот тест на издржливост. 


Сакаш да дознаеш како Sailun Tires стана Auto Bild Approved? Прочитај тука!

Sailun моментално произведува повеќе од 40 милиони гуми за автомобили и гуми за камиони годишно. Sailun гумите се извезуваат во 180 земји ширум светот.


Прочитај за новата EcoPoint3 Технологија на Sailun