Auto Bild тестови на летни гуми 2023

Кои летни гуми навистина ги препорачуваат експертите? Еве ги резултатите од тестовите на летните гуми кои AUTO BILD ги направи со повеќе од 200 модели од најпопуларните големини на гуми!


На купувачите на гуми не им е лесно. На он-лајн страниците за трговија со гуми, човек брзо се заморува кога бара замена за истрошени летни гуми. Постојат помеѓу 60 и 80 брендови во сите ценовни опсези - но која да ја изберете? Најдоброто нешто што треба да направите е да го послушате следново правило: Не купувајте гуми за автомобили на невидено. Дознајте за потенцијалот и перформансите на саканите пневматици со помош на тестовите на гуми направени од стручни лица.На страната на Auto Bild ќе ги најдете сите летни тестови на пневматици во последните неколку години. Наш совет: не чекајте премногу долго за да нарачате. Посакуваните победници на тестотовите брзо се распродаваат, а и стануваат поскапи кога побарувачката се зголемува.


Види ја целата понуда на летни гуми 


Патем, доколку цената ви е одлучувачка при изборот, која гума е најевтина, не може да се определи само според малопродажната цена. Како што покажува анализата на трошоците, земајќи ја предвид поминатата километража и потрошувачката на гориво, најефтините гуми најчесто се и најнеисплатливи. 


Види ги тестовите за 205/55 R16 на ADAC 


Извор: https://www.autobild.de/artikel/sommerreifen-test