Agrimax V-Flecto

Намалена набиеност на почвата, пониски оперативни трошоци, поголема носивост, нема потреба да се купуваат специфични бандажи, ниту да се менува притисокот на инфлацијата помеѓу работата на полињата и патувањето по пат.

Ова се некои од карактеристиките на тракторската гума на BKT, Agrimax V-Flecto, пуштена во продажба на СИМА. На саемот, гумата беше претставена на макета трактор направен од 1.500 кг плексиглас. Новата гума се одликува со рационализирано стапало и 10% поголем профил на шарата.

 

Дизајниран за подобрување на перформансите на тракторот на сите видови терени, Agrimax V-Flecto е првата гума на BKT што користи NRO Technology (опција со тесен раб), што според неговиот производител, е во согласност со новите експериментални стандарди воведени од Организацијата European Tire and Rim Организација. Ова обележување овозможува користење на препорачаните бандажи во стандардна големина наместо специфични бандажи, потребни за VF гуми со иста големина.

Друга карактеристика е оптимизираниот дизајн на аголот на задниот дел, кој ги намалува вибрациите и бучавата при патување по патот.

Воедно, БКТ тврди дека животниот век на гумата е најмалку 10% подолг од неговиот стандарден еквивалент. Ултраотпорната обвивка на гумата и армираната мушка се идеални за употреба на терен и на пат без промена на притисоците во инфлацијата.

Новата гума пренесува 40% поголема тежина во споредба со стандардна гума со иста големина и со ист препорачан раб, велат од БКТ.

 

 

*Извор: Profi - магазин за земјоделски машини https://www.profi.co.uk/news/bkt-tractor-tyre-quieter-road