Sava All Weather - Новата генерација на удобност!

Пневматиците за сите сезони се практично решение за региони со кратки сезони на снег. Тие овозможуваат добра изведба и на сув и на влажен пат, каллив и со слаб снег.

Новата Sava Аll Weather е предвесник на новата генерација на комфор во возењето со гуми за сите сезони. 

Доверлива изведба на влажни патишта! 

Забележително поизразената форма на V дополнително ја зголемува отпорноста на аквапланирање со зголемување на способноста на гумата брзо да ја исфрли водата од шарите, што придонесува за одличен зафат на влажен пат и сопирање.


Сигурна контрола на снегот! 

Повеќенасочните рабови кои на гумата и даваат брановиден облик, во комбинација со исправени и надолжни жлебови, значи дека рабовите се искривени во повеќе насоки, подобрувајќи ја способноста на гума за истиснување на снегот со што резултира со подобар зафат.


Заштеда на гориво и долготрајна издржливост! 

Додаденото соединение од мешавина со полимер ја зголемува отпорноста на шарата од абење што овозможува подобра километража. Способноста на гумата да произведува помалку топлина и да троши помалку енергија ја подобрува потрошувачката на гориво.